sk   en

1 2 3 4 6

O SEVISe

Kapitálový trh a investovanie

Pohľad právnika

Dane

Prognózy

Zaujímavosti

Ing. Lenka Hrušková

Ing. Lenka Hrušková

marketingový pracovník

E-mail: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.
pondelok, 08 október 2018 14:45

SEVIS KLUB v roku 2018

Pre váš pretrvávajúci záujem sme aj v tomto roku zorganizovali dve pravidelné stretnutia členov SEVIS klubu. Aprílový klub sa niesol v duchu zahraničnej politiky a obchodu. Našim hlavným hosťom bola totiž slovenská diplomatka, podnikateľka a spisovateľka Emíre Khidayer.Žena, ktorá sa už vyše 20 rokov profesne venuje Blízkemu východu a severnej Afrike, primárne so zameraním na zahraničnú politiku. Momentálne pôsobí v politickom tíme misie OSN v Iraku a v rámci národného zmierenia má na starosti menšiny. Na klube pohovorila na tému: “My a Arabi - dokážeme sa pochopiť?“.

pondelok, 18 december 2017 11:46

SEVIS KLUB - Ako riadiť ľudí bez domova

21. septembra sa konal 14. SEVIS klub, na ktorom bol našim hlavným hosťom ako sme už spomínali v minulom čísle Vladimír Maslák, predstaviteľ občianskeho združenia Dobrý pastier.

piatok, 29 september 2017 09:42

SEVIS KLUB - Ako odovzdať firmu deťom

Symbolický 13. SEVIS klub sa konal 6. apríla 2017 a hostili sme na ňom Petra Vanku, spolumajiteľa a konateľa skupiny spoločností ORIN, ktoré sa zaoberajú priamym predajom prístrojov z oblasti fyzikálnej terapie, najmä magnetoterapie a laserovej terapie. Ide o úspešnú rodinnú firmu, pôsobiacu na Slovensku, v Maďarsku, Rumunsku, Veľkej Británii a v USA. Pán Vanka pohovoril na tému: Ako sa podniká s rodinnými príslušníkmi a ako odovzdať firmu svojim deťom, čo mnohých oslovilo, keďže väčšina našich klientov plánuje odovzdať firmu deťom.

Druhý klub tohto roku sa konal 21. septembra 2016 a hostili sme na ňom celoslovensky známeho heraldika, genealóga a autora mnohých publikácií, Denisa Pongrácza. Na klube mal vystúpenie na tému: „Ekonomika šľachty a jej spôsoby o maximilizáciu zisku.“ Ako potomok starého šlachtického rodu sa dlhodobo zaoberá životom šlachty, a tak nám porozprával mnohé zaujímavosti zo života šľachty a šľachtických potomkov. Priblížil nám, čo sa skrýva za precízne vytvoreným rodokmeňom a mnoho ďalšieho zo svojej práce.

štvrtok, 06 október 2016 14:13

Prečo americké nehnuteľnosti?

Trh amerických bytových nehnuteľností je investícia, ktorá obsahuje mnoho príjemných rozdielov oproti nám známemu slovenskému trhu. V Amerike je bežné kupovať a predávať nehnuteľnosti, ktoré sú plne obsadené a nájomníci pravidelne platia nájomné. Flexibilita nákupov a predajov amerických potenciálnych kupcov sa neobmedzuje iba na štát, ale na celé Spojené štáty, čo tvorí dobrý základ pre dobrú likviditu investície. Nehnuteľnosť sa pritom kupuje vždy vrátane správcu, ktorý sa stará o to, aby bola nehnuteľnosť stále plne obsadená, pričom správcu je možné kedykoľvek vymeniť.

Máme tu ďalší rok a s ním opäť príležitosť stretnúť sa na SEVIS klube a porozprávať sa, čo máme nové, aké sú naše plány a čo zaujímavé nás čaká. Krásny 11. ročník SEVIS klubu sa uskutoční dňa 07.04.2016, tradične u nás v Žiline, tak veríme, že si ho nenecháte ujsť. Opäť nás čakajú zaujímaví hostia a ešte zaujímavejšie témy, ktoré budete môcť rozdiskutovať.

streda, 08 jún 2016 14:30

Májová SEVIS rybačka

K našim pravidelným aktivitám nepatrí iba SEVIS klub, o ktorom vás priebežne informujeme prostredníctvom tohto spravodaja, ale aj menej formálne stretnutia spojené s chytaním rýb. Prvá rybačka s našimi klientmi a partnermi sa konala na jeseň v roku 2012, kedy sme sa rozhodli využiť areál v Kalnej nad Hronom pri Leviciach, ktorý máme k dispozícii v rámci realizácie projektu Anteco. Areál v minulosti slúžil na prevádzku ťažby, ktorá však bola už pred niekoľkými rokmi v tejto lokalite ukončená a vznikla nám po nej krásna vodná plocha s množstvom rýb.

streda, 08 jún 2016 14:28

11. SEVIS klub

Nový rok nám priniesol nové zmeny aj v organizácii SEVIS klubu, ktorý sme sa rozhodli realizovať už nie štvrťročne ale polročne, a to v mesiacoch apríl a október. V poradí už 11. ročník SEVIS klubu sa preto konal netradične 7.4.2016. Prijal naň pozvanie jeden zo stálych členov nášho klubu, Stanislav Haviar, ktorý dlhodobo podniká v oblasti nehnuteľností a je majiteľom realitnej kancelárie ADMS v Žiline so zameraním na priemysel a komerčné nehnuteľnosti.

štvrtok, 17 december 2015 11:14

SEVIS klub má za sebou prvú dekádu

Ani sme sa nenazdali a máme tu už v poradí 10. SEVIS klub, ktorí sa uskutoční dňa 10.12.2015, tradične u nás v Žiline. Keď sme pred dvoma rokmi organizovali prvé stretnutie SEVIS klubu, tak sme nečali, že toto podujatie bude mať až taký úspech. O to viac nás teší váš pretrvávajúci záujem o tento typ aktivity a o to radšej každé stretnutie pripravujeme.

Napriek nepriaznivým okolnostiam, ktoré negatívne ovplyvnili priebeh 8. SEVIS klubu, pevne veríme, že nám zostanete verní a zúčastníte sa ďalšieho stretnutia, ktoré sa uskutoční dňa 10.9.2015, tradične u nás v Žiline. Dúfame, že dopravná situácia v Žiline už viac neskolabuje a nenaruší tak úspech už v poradí 9-teho SEVIS klubu.

Strana 1 z 4